Pagina principală  | Rezidențial  | Birouri  | Comercial  | Industrial  | Terenuri  | Servicii  | Despre noi  | Contact 



Pagina principală

Rezidențial
Birouri
Comercial
Industrial
Terenuri

Servicii

Despre noi

Contact

Detalii ofertă
București - cartier Kiseleff - zona Soseaua Kiseleff
ID: 18249
Amplasare: apartamentul este situat in sectorul 1, intr-una dintre cele mai selecte si exclusiviste zone si anume pe Soseaua Kiseleff, langa Arcul de triumf.
Despre zona:
Zona Kiseleff se afla in sectorul 1 al Capitalei, in partea de nord a Municipiului Bucuresti, foarte aproape de centru. Numele vine de la Soseaua Kisellef, una dintre cele mai importante artere din Bucuresti, care face legatura intre centrul si nordul Capitalei. Soseaua Kiseleff porneste din Piata Victoriei si ajunge la Piata Presei Libere.
Numele Kiseleff a fost preluat de la un conte rus și dateaza ca reper bucurestean din 1847, an in care, pe 21 septembrie, a fost inaugurata in apropiere de Piata Victoriei o gradină amenajata de arhitectul vienez Karl Friedrich Meyer. Tot atunci soseaua care trecea prin fata gradinii a primit numele de Kiseleff. In centrul rondului 1 era un bazin de metal cu o fantana arteziana, care arunca apa intr-un lac artificial. Multe chioscuri au aparut atat pe partea stanga, cat si pe dreapta. Mai tarziu, Soselei Kiseleff i s-au trasat doua alei laterale, pana la rondul 2, unde se afla in prezent Arcul de Triumf. In 1851 drumul a fost prelungit pana la Casa Presei Libere, iar cu aceasta ocazie a fost construit un hipodrom. Astfel, la sfarsitul secolului al XIX-lea, de o parte si de alta a Soselei Kiseleff, pe fiecare latura, erau cate doua alei, una pentru pietoni si una pentru calareti, pe dreapta, si una pentru biciclisti pe stanga. La inceputul secolului XX, a fost construita o linie de tramvai cu cai. In locul pe care e acum Muzeul Satului era o balta cu stuf. Zona Kiseleff este una selecta. Soseaua Kiseleff traverseaza doua parcuri mari - Kiseleff si Herastrau. Este renumita prin bogătia spatiilor verzi si vilele istorice, majoritatea monumente de arhitectura. Dintre acestea, se remarca cladirile Muzeului Geologic National, Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeului Taranului Roman, Palatul Kiseleff, Palatul Elisabeta si biserica Izvorul Tamaduirii. Actualul muzeu al Taranului Roman a fost construit intre 1912-1939, in stil neoromanesc si a avut de la inceput aceasta destinatie. In 1911, Ministerul Cultelor a organizat o licitatie pentru solutia arhitectonica si a selectat proiectul lui Nicolae Ghika-Budesti, realizatorul proiectului. Si Muzeul Geologic, aflat la o cladire distanta, a fost construit tot in stil neoromanesc si tot cu scopul de a adaposti o cladire publica.
Palatul Elisabeta este realizat intre anii 1936 si 1937, in stil maur-spaniol si poarta numele Printesei Elisabeta, fosta regina a Greciei si sora a regelui Carol. In prezent ii apartine Casei Regale de Romania. Palatul Kiseleff, actualmente sediul ING Bank, a fost o casa boiereasca - Candiano Popescu - fiind ulterior cumparata de regele Carol si modificata in 1910, in stil neoromanesc, devenind palat, in care a locuit familia regala pana la nationalizare. Tot in aceasta zona se afla si Muzeul Satului.
Din zona Kiseleff se poate ajunge in cel mai scurt timp cam oriunde in Bucuresti, datorită statiilor de metrou Aviatorilor si Piata Victoriei, dar si liniei de metrou usor 41.
Din punct de vedere imobiliar, este considerata cea mai scumpă zona din Bucuresti, aici fiind amplasate nenumarate ambasade si sedii centrale ale unor banci internationale.
Mijloace de transport:
-R.A.T.B.: autobuze - 131, 282, 300, 330, 331, 335, 783; tramvai - linia rapida 41;
-metrou: statiile Aviatorilor si Piata Victoriei.
Vecinatati:
-Parcul Kiseleff;
-Parcul Herastrau;
-Arcul de Triumf;
-Muzee: Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Geologie, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Satului;
-Manastirea Casin;
-Piata Victoriei;
-sediul Guvernului;
-numeroase sedii de ambasade, consulate, resedinte cu rang diplomatic;
-numeroase sedii de institutii guernamentale;
-Televiziunea Romana;
-numeroase monumente istorice: Palatul Elisabeta, Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Geologie, Muzeul Grigore Antipa, Manastirea Casin, Casa Titulescu, Casa farmacistului Chihaiescu, Casa Toma Stelian.
Despre apartament:
este amplasat intr-o vila monumentala de inceput de secol XX(constructie 1927) la mai putin de 50m de Arcul de Triumf.
Apartamentul de 6 camere se afla la demisolul vilei(constructie cu parter si etaj), este decomandat, are o suprafata total construita de 141,7mp si o suprafata utila de 135mp. Dispune de 2 intrari separate, deosebit de bine iluminat si avind calitati depline de spatiu locuibil sau de birouri.
Compartimentare: living(21,57mp), 5 camere(22,74mp, 20,64mp, 13,13mp, 7,87mp si 5,84mp), bucatarie(8,87mp), baie(6,28mp), grup sanitar(1,02mp), camera centrala termica(11,96mp) si 3 holuri(12,58mp, 5,61mp si 3,57mp).
Este in stare foarte buna si a fost nou renovat recent, in sensul montarii de ferestre termopan noi asigurind in acest fel in special o izolare si o eficienta termica mult mai buna cu efect asupra costurilor incalzirii; in aceeasi nota de cresterea eficientei termice se inscriu de asemenea si inlocuirea/innoirea intregii instalatii de incalzire, conducte si calorifere noi, toate echipate cu termostate si de asemenea instalarii unei centrale Vaillant noua pe gaze pentru caldura si apa calda. Spatiul dispune de o baie cu WC plus inca un WC separat. Este dotat cu aer conditionat. Placarile sunt cu parchet in camere, cu gresie in bucatarie, bai si spatiile de trecere, cu faianta in bucatarie si bai.
Apartamentul este complet nemobilat pretandu-se atat ca destinatie de office(cum a si functionat ani la rand) cat si ca resedinta. Beneficiaza si de un loc de parcare in curte.

Chirie: 1.250 euro/luna, garantie 3 luni.

Preț închiriere: 1.250 €/lună.


Persoană de contact: Vasile Dascăl
Telefon mobil: 0744-389950
Telefon fix: 021-5691125

Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!
Fotografia în mărime reală!